Wat te doen tegen aften: 3 effectieve behandelingen om snel verlichting te krijgen

De één heeft er meer last van dan de ander: aften. Wanneer je hiermee te maken hebt, dan weet je hoe pijnlijk dit kan zijn. Wat te doen tegen aften? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit probleem kan behandelen. We willen je daar graag bij helpen. Daarom bespreken we in dit artikel 3 behandelingen die je kan toepassen om te zorgen dat je een stuk minder last van de pijnlijke plekken in je mond zal hebben. Wanneer je alles wat je leert goed toepast, dan zal je merken dat je er veel minder hinder van zal hebben. Neem snel het artikel door om alles te weten te komen!

Er zijn verschillende gradaties waarin je last kan hebben van aften. Daarom is het ook goed om te weten dat je deze behandelingen op verschillende momenten kan gebruiken!

Het is goed om eerst te bekijken welke behandelingen je zelf kan toepassen. Vaak is het al heel snel mogelijk om voor verlichting van de pijn te zorgen. Dit scheelt al heel veel. Wanneer je de behandelingen op een goede manier toepast, dan zal je ook nog eens merken dat de duur van de klachten een flink stuk korter wordt. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk.

Ik had als kind veel last van aften. Ik wist toen niet zo goed wat het was en wat je ertegen moest doen. Ik heb toen vaak maar doorgebeten en gewacht tot het op natuurlijke wijze herstelde. Ik had toch wel graag geweten dat je met deze behandelingen veel sneller van het probleem af kan komen. Dat had me veel pijn kunnen schelen!

Wat te doen tegen aften: 3 effectieve behandelingen om snel verlichting te krijgen

Het gebruik van Aloë Vera

Aloë Vera is eigenlijk een plant. Deze plant ziet er leuk uit wanneer je deze in de kamer plaatst, maar veel belangrijker nog: het heeft allerlei geneeskundige krachten. Er zitten namelijk de vitamines A, B1, B2, B6, B12, C en E in. Ook zitten er allerlei andere bouwstoffen in. Daardoor werkt het middel ontstekingsremmend, wat weer betekent dat pijn, jeuk en irritatie worden verzacht. Het middel wordt niet alleen bij aften, maar ook bij allerlei andere klachten gebruikt. Daardoor is de kans ook groot dat je er al bekend mee bent.

Het gebruik van hyaluronzuur

Hyaluronzuur ken je waarschijnlijk vooral als middel om je rimpels mee aan te pakken. Het wordt vaak ingespoten in het gezicht om er weer jonger uit te zien. Het is echter gewoon een lichaamseigen stof. Het is echter niet alleen geschikt voor de huid, maar ook om je te helpen in je strijd tegen aften. Dat komt doordat het bijvoorbeeld de doorbloeding van je tandvlees en mondslijmvlies stimuleert. Een betere doorbloeding is altijd belangrijk om bijvoorbeeld ontstekingen sneller te laten herstellen. Wanneer je dit middel dus gebruikt in bijvoorbeeld een mondwater, dan zal dit snel verlichting bieden.

Hulp van de huisarts

Mochten de twee vorige tips je niet helpen, dan is het ook altijd nog mogelijk om naar de huisarts te stappen. Het is namelijk enerzijds natuurlijk wel fijn wanneer je de symptomen kan bestrijden, maar wanneer je veel last hebt van aften is het misschien beter om naar de oorzaak op zoek te gaan. Bovendien kan de arts ook nog eens middelen voorschrijven die specifiek bedoeld zijn voor dit soort klachten. Ook dat kan weleens precies zijn wat je nodig hebt, vooral wanneer de klachten hardnekkig zijn en vaak terugkeren.

De rol van een gezonde levensstijl

Natuurlijk is genezen belangrijk wanneer de klachten er eenmaal zijn. Het is echter veel beter wanneer je probeert te voorkomen dat je met aften te maken krijgt. De oplossing hiervoor ligt, zoals zo vaak, bij een gezonde levensstijl. Een deel van de reden waarom je veel met aften te maken hebt is simpelweg omdat je niet genoeg weerstand hebt. De basisbeginselen van gezond leven zijn ook hier weer op van toepassing. Dat betekent dus dat je gezond moet eten, voldoende moet slapen en ontspannen en moet zorgen voor voldoende beweging. Wanneer je je aan die zaken houdt, dan zal je merken dat je algehele gezondheid beter wordt en dat je ook minder klachten zoals aften zal ervaren. Let daarbij dan ook nog eens goed op wat je drinkt, veel water is altijd goed.

Veelgestelde vragen: wat te doen tegen aften?

Gaan aften vanzelf weg?

Aften gaan uiteindelijk vanzelf weg. Wanneer je geen van de behandelingen uit dit artikel benut, dan zal je er wel langer last van hebben. Het kan namelijk zo’n twee weken duren voordat alles hersteld is. Daar moet je dus wel rekening mee houden.

Zijn er nog andere behandelingen?

Er zijn andere behandelingen waarvan gezegd wordt dat ze werken. Dit betreft vaak het gebruik van huis, tuin en keukenmiddeltjes. Een goed voorbeeld daarvan is het gebruik van een zakje gember dat je 10 minuten tegen de aft aan drukt. 

Hebben aften met vitaminetekort te maken?

Vitaminetekort kan een reden zijn voor aften. Het is echter niet zo dat dit altijd de reden is waarom het ontstaat. Het kan wel goed zijn om eens te bekijken hoe het met je vitamine-inname is. Mogelijk kan je daarmee een oplossing vinden.

Conclusie

Wat te doen tegen aften? Wanneer je met deze grijswitte plekjes in je mond te maken hebt, dan weet je hoe pijnlijk en storend ze kunnen zijn. Daarom is het fijn wanneer je weet wat de oplossing is om ervan af te komen. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om met Aloë Vera te werken. Ook hyaluronzuur wil nog weleens helpen. Beide middeltjes zijn te krijgen bij drogisten in de vorm van mondwaters of smeersels. Mocht het probleem bij jou wat groter zijn en werken de gewone middeltjes niet zo goed? Dan is het toch vooral aan te raden om naar de huisarts te gaan. Het is daarnaast ook aan te raden om goed naar je levensstijl te kijken. Wanneer je gezond leeft, dan zal dat ook je klachten met aften kunnen verminderen!

Tandeninfo
Logo