Wat kost een wortelkanaalbehandeling? Wat je kunt verwachten en hoe je jezelf kunt voorbereiden

De kosten voor een wortelkanaalbehandeling kunnen flink oplopen. Het is daarom goed om vooraf de nodige informatie te verzamelen. Zo weet je wat je te wachten staat en wat je vooraf kan doen ter voorbereiding. Wat kost een wortelkanaalbehandeling tegenwoordig eigenlijk? Aan de hand van de informatie die wij verzameld hebben, is het goed mogelijk om een duidelijk beeld te scheppen van de kosten. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je straks een keer aan de beurt bent voor deze behandeling.

Een wortelkanaalbehandeling kan voor veel mensen een keer nodig zijn. Daarom is het juist ook zo belangrijk om goed te weten waar je op moet rekenen en wat je ter voorbereiding kan doen.

Ik heb zelf ook nog niet zo lang geleden een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan. Ik ben dan ook blij dat ik daarvoor wel een verzekering had afgesloten. Je kan deze behandeling niet uit de weg gaan, maar de kosten kunnen toch wel flink oplopen. De verzekering maakt een groot verschil.

Wat kost een wortelkanaalbehandeling? Wat je kunt verwachten en hoe je jezelf kunt voorbereiden

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

Wat een wortelkanaalbehandeling kost is lastig te bepalen. Dit komt doordat er geen standaardprijs voor bestaat. Het heeft onder andere te maken met hoe complex de behandeling is. Wel kan je stellen dat je alles bij elkaar eigenlijk niet voor minder dan €500,- klaar zal zijn. Waarbij het natuurlijk alleen maar verder in prijs oploopt naarmate de behandeling die nodig is ook complexer wordt. Hou daar dus alvast rekening mee in je budget.

Kan je meer kanalen gelijktijdig laten behandelen?

Het is zeker mogelijk om meerdere kanalen gelijktijdig te laten behandelen. Je kan er zelfs wel 3 of 4 tegelijk laten behandelen wanneer je dan toch bij de tandarts op de stoel ligt. De totaalprijs zal dan wel omhoog gaan. Aan de andere kant kan je ook bepaalde kosten dan in één keer maken zodat je daar niet 4 keer mee geconfronteerd wordt. Op die manier kan je dus stellen dat je voordeliger uit kan zijn. Mits er natuurlijk meerdere kanalen te behandelen vallen.

Kan je jezelf hiervoor verzekeren?

De verzekering vergoedt de behandeling voor kinderen onder de 18 jaar. Wanneer je echter ouder bent dan 18, dan hangt het vooral af van de mate waarin jij verzekerd bent. Je hebt in ieder geval een aanvullende tandartsverzekering nodig. Daar zijn bovendien natuurlijk ook weer de nodige verschillen in te onderscheiden. Waardoor het dus ook per persoon zal verschillen hoeveel je zelf moet betalen als patiënt. Zoek dit dus goed uit met je verzekering.

Is een behandeling in het buitenland voordeliger?

Het is inderdaad zo dat de behandeling in veel andere landen voordeliger is. Dit is bijvoorbeeld in België, Duitsland en Turkije het geval. Dit kan dus een voordeel opleveren. Het is wel belangrijk om dan ook goed te bekijken hoe het met je verzekering gesteld is. Het kan best zijn dat jouw verzekering een behandeling in het buitenland niet dekt. In dat geval kan je dus uiteindelijk juist duurder uit zijn als je hiervoor kiest.

Veelgestelde vragen: wat kost een wortelkanaalbehandeling?

Hoe lang duurt een wortelkanaalbehandeling?

Hoelang een wortelkanaalbehandeling duurt hangt af van het soort behandeling dat nodig is. Soms is het in 30 minuten klaar. In andere gevallen is de kaakchirurg tot wel 3 uur met je bezig. 

Is een behandeling de beste optie?

Een behandeling van je wortelkanaal is vaak de beste optie. Zowel waar het gaat om de kosten als waar het gaat om je gezondheid. Je bent minder kwijt, het is minder pijnlijk en het geneest sneller.

Conclusie

Wat kost een wortelkanaalbehandeling? Dit hangt vooral af van hoe lastig de behandeling is uit te voeren door de kaakchirurg. Daardoor is er geen vaste prijs om van uit te gaan. Wel kan je stellen dat je met de meest simpele behandeling al snel €500,- zal gaan kosten. Wanneer je dus een meer complexe of uitgebreide behandeling laat doen, dan zal dit ook meer gaan kosten. Wel kan je besparen wanneer je meerdere kanalen behandelt in één beurt. Ook kan je besparen wanneer je in het buitenland een behandeling ondergaat. Wat wel belangrijk is om hierin mee te wegen, is hoe je verzekering tegenover dit soort zaken staat. Als die niets vergoedt, ben je nog duur uit!

Tandeninfo
Logo