Waarmee spoelen na het trekken van een kies: Welke producten bevorderen genezing en verminderen complicaties?

Het trekken van een kies is geen prettige ervaring. Het is echter soms wel gewoon nodig. Het beste wat je dan kan doen is je goed voorbereiden. Daarna is het van belang om aan goede nazorg te doen. Spoelen is een goed idee. Maar waarmee moet je spoelen na het trekken van een kies? Om je daar verder geen zorgen over te laten maken, hebben wij hier de ultieme gids voor je om te zorgen dat je optimale nazorg biedt aan jezelf. Waardoor de kans op complicaties dus ook een flink stuk kleiner zal worden. Zorg dus dat je dit allemaal klaar hebt staan!

Het is belangrijk dat je voorkomt dat je met infecties te maken hebt. Het spoelen draait er ook echt om dat je wond bij de getrokken kies goed schoon blijft. Daarom doe je meer dan spoelen alleen.

Ik ben vooral een fan van het gebruik van zoutoplossing. Daarmee weet je in ieder geval zeker dat je een goed en natuurlijk middel in handen hebt om alles op de juiste manier schoon te houden. De kans dat je de wond goed verzorgt is hiermee gewoon simpelweg het grootst.

Waarmee spoelen na het trekken van een kies:

Het gebruik van zoutoplossing

Het belangrijkste eerst: in de eerste 24 uur na het trekken van de kies spoel je helemaal nergens mee. Dit zal namelijk alleen maar averechts werken. Let hier dus goed op. Na die 24 uur kan je gaan denken aan het gebruik van een natuurlijk middel. Je lost een schepje zout op in water en gebruikt dat om mee te spoelen. Let op, het gaat wel echt om spoelen. Je neemt dus een slok, laat dit goed rondgaan in de mond zodat de wond schoon is en spuugt het weer uit.

Het juiste mondwater kiezen

Het is ook mogelijk om je wond van de getrokken kies te spoelen met mondwater. Het is dan wel uiterst belangrijk dat je het juiste mondwater kiest. Dit moet een middel zijn dat zo natuurlijk als mogelijk is. Bij voorkeur is er niets aan toegevoegd waar het gaat om chemicaliën en andere hulpmiddelen. Hoe ‘schoner’ het mondwater is, hoe beter het te gebruiken is voor het verzorgen van de plek waar ooit de kies zat.

Andere hulpmiddelen inzetten

Het is niet alleen het spoelmiddel waarmee je zorgt dat je getrokken kies goed verzorgd wordt. Het is juist ook belangrijk om je gebit op andere manieren goed te verzorgen. Zorg dat er geen resten van eten tussen je tanden blijven zitten. Met flosdraad, een stoker of een rager werken is dus wel aan te raden. Als er weinig vuil te vinden is tussen je tanden, dan is de kans dat er iets voor een infectie zorgt in de wond dus ook direct al een heel stuk kleiner. Om die reden is goed gebitsverzorging extra belangrijk op dit moment.

Opletten met voeding

Zoals je even een tijdje extra goed voor je gebit moet zorgen door te spoelen en het goed te onderhouden met stokers en flosdraad, zo moet je ook zorgen dat je oppast met voeding. In de eerste dagen neem je bijvoorbeeld geen zuivelproducten. Daarna neem je geen bewerkte producten of producten die gemakkelijk kunnen blijven hangen om infecties te voorkomen.

Veelgestelde vragen: waarmee spoelen na trekken kies?

Welk water voor zoutoplossing?

Het beste wat je kan doen als je een zoutoplossing maakt, is kiezen voor lauw water. Dit spoelt het gemakkelijkst en het laat het zout net wat beter oplossen. Zo heb je er optimaal effect van.

Helpt alcohol bij het spoelen?

Alcohol helpt niet bij het spoelen. Het is juist geen goed idee om alcoholhoudende dranken te drinken in de eerste 5 dagen nadat een kies getrokken is. Doe dit dus juist niet!

Conclusie

Waarmee spoelen na trekken kies? Wanneer jouw kies net getrokken is, spoel je in de eerste 24 uur helemaal niet. Het slimst is het om daarna met een zelfgemaakte zoutoplossing van lauw water met een schepje zout te werken. Daarna kan je ook gaan spoelen met een mondwater, maar kies er dan wel één waar zo min mogelijk chemicaliën en dergelijke aan zijn toegevoegd. Op die manier kan je de wond optimaal verzorgen. Pas ook op met wat je eet en drink bij voorkeur zo’n 5 dagen geen alcohol. Wanneer je dit allemaal op de juiste manier doet, dan zal de wond snel genezen, zonder complicaties. Dat is wel zo fijn!

Tandeninfo
Logo