Tanden flossen

Wat is flossen?

Flossen is het verwijderen van etensresten en tandplak tussen de tanden en kiezen van het gebit. De meest bekende vorm van flossen is het flossen met een flosdraad. Tegenwoordig zijn er ook elektrische vormen, zoals het tanden flossen met water, of het tanden flossen met lucht.

Waarom tanden flossen?

De hele dag door ontstaat tandplak. Tandplak is (indirect) slecht voor de gezondheid van uw mond en lichaam. Aan het ontstaan van tandplak kunt u helaas niets doen. Er zijn verschillende manieren hoe u tandplak kunt verwijderen. Tanden flossen is een van die manieren.

Is flossen goed voor mij?

In zijn algemeenheid geldt dat flossen goed is voor de gezondheid van de mond. Dit betekent echter niet dat flossen ook de beste oplossing is om uw mond gezond te houden. Vraag daarom altijd persoonlijk advies bij uw eigen tandarts of mondhygiënist. Als uw tanden op sommige plekken verder van elkaar af staan, dan is een alternatief wellicht beter. Alternatieven zijn bijvoorbeeld het schoonmaken met tandenragertjes of tandenstokers.

Flossen, stoken of rageren?

Tanden flossen is een van de manieren hoe u tandplak kunt verwijderen uit uw mond. Andere manieren van het weghalen van tandplak zijn tandenpoetsen, stokeren, en het gebruik van een tandenrager. Vraag uw mondhygiënist of tandarts om advies. Zij geven advies dat het beste past bij uw gebit.

Tandeninfo
Logo