Hoe kan je je tand er uit trekken zonder pijn: Ontdek de geheimen van een pijnloze tandextractie

Wanneer je met een losse tand te maken hebt, dan wil je deze natuurlijk zonder pijn verwijderen. Hoe kan je je tand eruit trekken zonder pijn? Daarvoor kan je natuurlijk naar de tandarts gaan en een verdoving vragen. Daarnaast kan je zelf ook de nodige dingen doen. Dit is vooral aantrekkelijk voor kinderen die van melkgebit gaan wisselen. Het hoeft helemaal niet lastig zijn om dit goed aan te pakken. Pas alleen wel op, want als je het niet goed aanpakt, dan zal je dus alsnog met pijn in je gebit te maken krijgen!

Ben je ook benieuwd hoe je de pijn kan voorkomen als je je tand eruit trekt? Lees dan snel verder!

Ik heb zelf al mijn tanden nog. Ik weet echter nog wel dat mijn opa me deze trucs ook al aanleerde toen ik nog jong was en mijn melktanden los kwamen te zitten. Dat die trucs nog altijd werken is dus wel goed nieuws!

Hoe kan je je tand er uit trekken zonder pijn: Ontdek de geheimen van een pijnloze tandextractie

De tand loswrikken

De eerste stap is je tand een beetje loswrikken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door iets knapperigs te eten, zoals een appel. Daardoor komt de tand iets losser. Pas wel op, want de tand kan zelfs helemaal loskomen en je wilt deze natuurlijk niet doorslikken.

Goed poetsen en flossen

De tand goed poetsen en flossen helpt ook om deze op een pijnloze manier los te krijgen. Je moet dan gewoon op de normale manier poetsen en je zal merken dat de tand met iedere beurt iets je verder loskomt tot je deze eruit kan halen.

Zelf wrikken

Heb je net iets meer lef? Dan kan je de tand ook zelf los wrikken met je vingers. Wees hier wel voorzichtig in. Gebruik bijvoorbeeld een steriel gaasje. Niet alleen wil je voorzichtig wrikken om pijn te voorkomen, je wil ook voorkomen dat het gaat ontsteken.

Veelgestelde vragen: hoe kan je je tand eruit trekken zonder pijn?

Is zelf te tand trekken veilig?

Zelf je tand trekken kan je veilig doen mits je het voorzichtig aanpakt. Dat betekent dus dat je niet te hardhandig moet zijn en dat je goed moet oppassen dat je niet met ontstekingen te maken krijgt.

Waarom komt een tand los?

Een tand kan om allerlei redenen loskomen. Meestal is dit geen goed teken, tenzij het om een kind met een melkgebit gaat. Zelfs als je de tand zelf trekt is de tandarts bezoeken slim.

Conclusie

Hoe kan je je tand eruit trekken zonder pijn? Wanneer je zelf je tand wilt trekken zonder dat het pijn doet, dan zal je dit met beleid stapsgewijs moeten doen. Daarom is bijvoorbeeld iets knapperigs eten, goed poetsen of je tand met de vingers loswrikken altijd aan te raden. Zo komt de tand steeds iets losser te zitten en kan deze er uiteindelijk gewoon uit worden gehaald zonder dat dit heel pijnlijk hoeft te zijn. Zorg wel dat je geduld hebt, als je te snel en hardhandig bent, krijg je alsnog pijn te verwerken!

Tandeninfo
Logo