Hoe lang duurt de verdoving bij de tandarts? Ontdek wat je kunt verwachten

Moet je een ingreep aan je gebit ondergaan? Dan kan dat flink pijnlijk zijn. Gelukkig kan je die pijn opvangen door voor een verdoving te kiezen. Hoe lang duurt de verdoving bij de tandarts? Dat is wat je je dan afvraag. Het is namelijk wel zo dat de verdoving ook enkele nadelen met zich meebrengt. Je zorgt namelijk niet alleen dat je de pijn niet voelt, je voelt zelfs helemaal niets. Daarom kan het best lastig zijn om je dagelijks leven op te pakken nadat de tandarts klaar met je is. Daarom lees je in dit artikel hoe het zit!

Wil je ook weten hoe lang een verdoving bij de tandarts duurt? Lees snel dit artikel!

Ik laat zelf gaatjes altijd vullen zonder verdoving. Daardoor heb je direct na de ingreep geen last van de nadelen van de verdoving. Wanneer je echter een stevigere ingreep moet ondergaan, dan is het wel goed om alles erover te weten!

Hoe lang duurt de verdoving bij de tandarts? Ontdek wat je kunt verwachten

Het gebit verdoven

De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe lang je gebit verdoofd blijft wanneer je de spuit erin laat zetten. Dit varieert per mens, maar houd het op ongeveer 2 uur. Bij sommige mensen is dit 1,5 uur en bij anderen juist 3 uur.

Het voordeel van de verdoving

Het voordeel van de verdoving mag duidelijk zijn. Doordat deze wordt gezet kan je er dus zeker van zijn dat je voor een periode van 1,5 tot 3 uur even niets voelt in je gebit. De tandarts kan de ingreep dus doen zonder dat jij er verder iets van hoeft te merken.

Het nadeel van de verdoving

We zeiden het al eerder: er zit ook een nadeel aan verdoven bij de tandarts. Het is niet alleen dat je de pijn van de ingreep niet voelt. Je voelt helemaal niets meer. Je kan dus ook even niet eten en drinken, want dat kan slecht aflopen. Pas daarmee op.

Veelgestelde vragen: hoe lang duurt de verdoving van de tandarts?

Wat zijn de bijwerkingen van een verdoving?

De bijwerkingen van een verdoving van de tandarts zijn beperkt. Je tong en lippen kunnen een beetje dik aanvoelen. Ook kan het zijn dat je tintelingen voelt. Dit werkt uit als ook de verdoving uitwerkt.

Kan je zonder verdoving?

Of je zonder verdoving kan hangt af van de ingreep van de tandarts. Er zijn veel mensen die gaatjes laten vullen zonder verdoving. Meestal is dit ook wel goed mogelijk. Andere ingrepen doen meer pijn.

Conclusie

Hoe lang duurt een verdoving van de tandarts? Dit is per mens verschillend, maar gemiddeld komt het op 2 uur neer. Houd daarom rekening met minimaal 1,5 uur, maar houd er ook rekening mee dat het tot 3 uur kan duren. De verdoving zorgt dat je geen pijn voelt bij de ingreep van de tandarts. Aan de andere kant voel je ook andere dingen niet, dus wees wel voorzichtig in de periode nadat je bent verdoofd, tot deze echt is uitgewerkt. Sommige ingrepen bij de tandarts kunnen zonder verdoving, maar dit is niet altijd aan te raden.

Tandeninfo
Logo