Hoe krijg je wittere tanden met deze praktische tips: ontdek de geheimen

De vraag hoe krijg je wittere tanden houdt velen bezig. Als er iets goed is voor je uitstraling, dan is het wel een mooi en strak gebit. Alleen poetsen en flossen is echter niet voldoende om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig zijn er wel andere praktische tips die je kunnen helpen om dat witte gebit waar je zo vurig naar op zoek bent te krijgen. Daardoor kan jij ook die filmster glimlach produceren en hoef je je gebit nooit meer te verbergen. Sommige van onze tips zullen je verbazen. Bijvoorbeeld wat je wel en niet moet eten en drinken. Neem ze allemaal ter harte en doe er je voordeel mee voor je witte gebit! Dit zijn de 7 tips die we hebben.

  1. Matig koffie en wijn
  2. Stop met roken
  3. Drink vaker water
  4. Verander je looks
  5. Nog beter poetsen
  6. Mis nooit meer een tandartsafspraak
  7. Laat je tanden bleken

Wil je weten hoe het precies zit? Neem dan hieronder de 7 tips stuk voor stuk eens rustig door.

Bedenk je goed dat er veel meer factoren een rol spelen in hoe wit je tanden zijn. Dit is voor een deel al bij je geboorte bepaald (bron: Tandarts.nl). Je tandbeen en je tandglazuur hebben hier namelijk ook veel invloed op. Dat neemt niet weg dat je wel veel kan bereiken hiermee.

Ik heb zelf vooral veel voordeel gehad van het stoppen met roken. Het maakt niet uit hoe goed je flost en poetst als je rookt. De aanslag van de teer en nicotine is zo sterk, dat je ze nooit van die gele kleur kan verlossen. Nadat je stopt met roken zie je stap voor stap je gebit verbeteren. Maar genoeg over mijn eigen ervaringen, hier volgen de 7 belangrijke tips!

Hoe krijg je wittere tanden met deze praktische tips: Ontdek de geheimen

Matig met koffie en wijn

In ons eten zitten allerlei kleurstoffen. Die hebben een grote invloed op hoe jouw gebit eruitziet. In koffie, rode wijn, maar ook thee, zit tannine. Deze stof heeft een groot effect op je tandglazuur. Overigens geldt dit ook voor veel andere stoffen. Denk bijvoorbeeld aan de kleurstoffen die in snoepgoed zijn verwerkt.

Stop met roken

Het is misschien niet de gemakkelijkste stap, maar stoppen met roken heeft wel invloed op alle vlakken van je gezondheid. Dat het beter is voor je longen en je hart weet je al langer. Dat ook je gebit er witter van kan worden mag je echter ook niet onderschatten. De invloed van teer en nicotine is zeer groot en maken je tanden helemaal geel, zelfs als je toch goed poetst.

Drink vaker water

Nu je gezien hebt dat de stoffen die via je mond binnenkomen allemaal effect op je gebit kunnen hebben, is het ook goed om te weten hoe je wittere tanden krijgt door beter met deze stoffen om te gaan. Na alles wat je eet of drink ook een glas water nemen is een goede optie. Je kan op die manier bijvoorbeeld de zuren die jouw glazuur aantasten beter wegspoelen.

Verander je looks

Je kan je gebit ook witter laten lijken, zonder dat dit daadwerkelijk zo is. Dat doe je door je looks te veranderen. Andere make-up, een kleurtje in je haar, andere tinten kleren. Het zijn stuk voor stuk opties die je hebt om je tanden witter te laten lijken zonder dat het echt zo is.

Nog beter poetsen

De sleutel tot een mooi en gezond gebit blijft het poetsen en flossen van je tanden. Misschien denk je dat je dit al goed doet. Het kan echter altijd beter. Denk aan een betere elektrische tandenborstel, een andere routine of zelfs een andere tandpasta voor wittere tanden.

Mis nooit meer een tandartsafspraak

Goede mondverzorging kan je niet alleen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Daarnaast ga je nog enkele keren per jaar naar de mondhygiënist.

Laat je tanden bleken

Hoe krijg je snel wittere tanden? Dan sla je alle vorige stappen over en kies je voor bleken. Houd daarna wel de 6 andere tips aan om je tanden ook op de lange termijn wit te houden.

Veelgestelde vragen: Hoe krijg je wittere tanden?

Hoe krijg je gele tanden weer wit?

Gele tanden wit maken is goed mogelijk. Dat je tanden geel zijn geworden hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Door je gebit goed te reinigen en bij te houden kan je veel verkleuringen bestrijden zodat je er weer beter uitziet.

Kan je zelf je tanden bleken?

Zelf je tanden bleken? Het is slim om de tandarts of specialist hiervoor in te schakelen. Er zijn echter wel bitjes en gels op de markt die je kan gebruiken om je tanden mooi wit te maken. Die kan je veilig gebruiken als je de instructies volgt. Een voorbeeld hiervan zijn tandenbleeksets.

Kan je tanden bleken met bakpoeder?

Tanden bleken met bakpoeder is veilig en kan wel helpen. Het is niet te vergelijken met de gels, of met de behandeling van de tandarts, maar het kan op korte termijn wel van waarde zijn, als je bijvoorbeeld een feestje hebt.

Conclusie

Hoe krijg je wittere tanden met deze praktische tips? In de eerste plaats is het belangrijk dat je je er goed aan houdt. Let goed op wat je eet en drinkt, vooral als er tannine in zit zoals in wijn of koffie. Pas ook op met roken. Daarnaast is goede verzorging van je tanden door te poetsen en de tandarts te bezoeken altijd van groot belang. Op die manier kan je beter zorgen dat je gebit er witter en stralender uitziet. Om er zeker van te zijn dat je dit op de goede manier aanpakt, is het slim om direct even verder te gaan en alle producten te kopen die je daarvoor nodig hebt. Denk aan een moderne elektrische tandenborstel, goede tandpasta en eventueel het bitje en de gel die je gebruikt om je tanden zelf te kunnen bleken. Voor je het weet zien je tanden er witter uit dan ooit!

Tandeninfo
Logo