Flosdraad

Wat is flosdraad?

Flosdraad is een speciaal draad van zijde of nylon dat wordt gebruikt om mee te flossen. U gebruikt het als middel om het gebit schoon te maken op moeilijk te bereiken plekken. Doordat het draad dun is, kunt u dit gebruiken om tussen de kiezen en tanden te reinigen. In plaats van het woord flosdraad gebruikt men ook wel het woord tandzijde en de Engelse term: ‘floss’.

Wat is het beste flosdraad voor mij?

Wat is het beste flosdraad voor u? Voor het beantwoorden van deze vraag is het allereerst van belang dat u even navraagt bij tandarts of mondhygiënist of flossen goed voor u is. Dit kan onder andere afhangen van uw medische situatie. Ook hangt dit af van de afstand tussen uw tanden en kiezen. Als de afstand groot is, kan bijvoorbeeld tandenstokeren of tandenrageren effectiever zijn.

Welke dikte is goed voor mij?

Soms kunnen tanden en kiezen heel dicht op elkaar staan. Het kan dan zelfs moeilijk zijn om de draad tussen de tanden te krijgen. In dit geval is het prettiger als de draad dun is. Als de afstand tussen tanden en kiezen wat groter is, dan is een dikkere draad effectiever.

Waar kan je het kopen?

Flosdraad is tegenwoordig op veel plekken te koop. Allereerst kunt u vaak terecht bij uw tandarts of mondhygiënist. Daarnaast vindt u floss bij de drogisterij. U kunt het ook steeds vaker online kopen.

Verschillende merken flosdraad

Flosdraad wordt uitgebracht door verschillende bedrijven. Hieronder geven wij een overzicht van de merken.

Zie ook

Tandeninfo
Logo