Aanslag op de tanden

Veel mensen vinden het belangrijk dat hun gebit er schoon en verzorgd uitziet. In dit artikel gaan we in op de vragen hoe aanslag op de tanden ontstaat, hoe u het voorkomt en wat u aan die aanslag kunt doen.

Hoe aanslag op de tanden ontstaat

We weten het allemaal; we moeten meerdere malen per dag poetsen, en niet zo maar poetsen, maar ook nog eens goed. Als we niet vaak genoeg, of goed genoeg poetsen, dan kan tandplak veranderen in permanente aanslag op uw tanden. Met name koffie, thee en roken kan een permanente aanslag op de tanden achterlaten. Dit zorgt ervoor dat uw tanden niet meer mooi wit zijn en glad aanvoelen. Uw tanden krijgen in dat geval een gele verkleuring en met uw tong kunt u voelen dat uw tanden minder glad zijn

Aanslag op de tanden verwijderen

Als aanslag eenmaal op de tanden zit, is het niet altijd meer te verwijderen. Als u wilt proberen om de aanslag te verwijderen, dan kunt u beste een afspraak maken met een mondhygienist of preventie assistente. Zij kunnen uw gebit inspecteren. Ook kunnen zij uw gebit op een juiste en verantwoorde wijze reinigen.

Tandeninfo
Logo