Bloedend tandvlees

Oorzaken van bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees ontstaat vaak doordat iemand tandplak niet, of niet tijdig verwijderd tijdens het poetsen. Het tandplak bestaat namelijk uit bacterien en die zorgen ervoor dat het tandvlees kan gaan ontsteken. Ontstoken tandvlees kan op zijn beurt gaan bloeden.

Wanneer kan bloedend tandvlees optreden

Tandvlees kan op verschillende momenten bloeden. Wij hebben de meest voorkomende momenten voor u op een rijtje gezet.

Bloedend tandvlees bij of tijdens het poetsen

Bloedend tandvlees tijdens het poetsen kan voorkomen als uw tandvlees ontstoken is. Zorg er voor dat u tijdig een afspraak maakt met uw mondhygienist om dit probleem op te lossen.

Bloedend tandvlees bij of na flossen

Als u aan het flossen bent, komt de flosdraad regelmatig in contact met uw tandvlees. Als dit tandvlees ontstoken is, dan kan het bij of na het flossen gaan bloeden. Raadpleeg in dat geval uw mondhygienist. Deze kan u helpen om uw tandvlees weer gezond te maken zodat het bloeden stopt.

Bloedend tandvlees bij of na het tandenstokeren

Als u aan het tandenstokeren bent, komt de tandenstoker in direct contact met het tandvlees. Indien dit tandvlees ontstoken is, is de kans groot dat deze zal gaan bloeden. Het is dus zaak om het tandvlees in een rustige toestand te krijgen. De mondhygienist kan u hierbij helpen.

Bloedend tandvlees bij of rageren

Als u met een ragertje tussen uw tanden bezig bent kan het tandvlees op die plek eventjes gaan bloeden. Tijdens het rageren raakt u namelijk het tandvlees. Als dit tandvlees ontstoken is, dan zal deze kunnen gaan bloeden. Raadpleeg in dat geval uw mondhygiënist.

Chronisch bloedend tandvlees

Bij sommige mensen bloed het tandvlees altijd. Als u chronisch last heeft van bloedend tandvlees dan is het zeer raadzaam om een afspraak te maken met uw mondhygiënist. Uw tandvlees is dan vermoedelijk ontstoken.

Bloedend tandvlees wat te doen

Wat te doen als u tandvlees bloed? De oplossing hiervoor is dat u het ontstoken tandvlees moet laten genezen. U kunt hiervoor het beste een afspraak maken met uw mondhygiënist. Deze is opgeleid om met deze situaties om te gaan, en via een behandelplan zal de mondhygiënist u kunnen helpen om het bloeden te stoppen. In de video hieronder legt mondhygieniste Judith Sjoerts van praktijk De Tevreden Lach in Nieuwerker a/d Ijssel uit hoe tandvlees ontstaat en wat u er aan kunt doen.

Tandeninfo
Logo